Hallo Metaalkleiers,

 

Ik ben Laila Bakker, geboren op 20 maart 1963 te Rotterdam. Ik woon samen met mijn man, dochter en zoon in Nieuwerkerk aan den IJssel! Ik ben hier in 1971 komen wonen. 

 

Na de lagere school, de Mavo en de Havo ben ik naar de Vakschool Schoonhoven gegaan. Deze opleiding heb ik niet afgemaakt. Ik wilde geld verdienen en op mijzelf gaan wonen.

 

Zo'n 23 jaar lang heb ik diverse kantoorbanen gehad (bij Induco, GGD Rotterdam, Heineken en Centric) en allerlei (informatica-)opleidingen gevolgd.

 

Begin 2005 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met zilverklei! Ik zag een afbeelding van een product dat heette: Art Clay Silver. Kleien met zilver? Begreep ik dat goed?

Een avondje googelen en ik was verkocht. Ik heb mij direct opgegeven voor een workshop Art Clay Silver bij Nannie van der Post, de enige Art Clay Silver instructeur die ik op dat moment in Nederland kon vinden. Klei, gereedschap en een boek in Amerika besteld.

 

Een jaar lang heb ik volop zitten kleien. Ik kocht veel zilverklei hebbedingetjes en vond dat er in Nederland veel te weinige leuke, betaalbare gereedschappen waren. Ik bedacht dat wat ik voor mijzelf deed, het leuke inkopen, ik ook op grotere schaal kon gaan doen. Daarom heb ik besloten van mijn hobby mijn werk te maken waarbij alle opleidingen in de informatica mooi van pas kwamen. Ruim drie jaar geleden ging Zilverklei en meer online. De webwinkel van Zilverklei én meer behoort inmiddels tot de grootste en meest bezochte zilverklei sites van Nederland.

 

Vanaf 2005 doe ik mee aan de jaarlijkse Silver Accessories Contest van Aida Chemicals, de producent van Art Clay. In deze wereldwijde wedstrijd is het de bedoeling dat je 1 of meerdere werkstukken instuurt met een thema. In 2009 was het raak en won ik de prijs van de categorie accessoires! Een kroon op mijn werk en de prijs mocht ik hoogstpersoonlijk op 24 juni 2009 ophalen in Japan. Super! 

 

En nu ben ik volop bezig met metaalklei.nl. Want kleien kun je nu ook met brons- en koperklei.

 

Groeten,

Laila Bakker

.